HTML

WebSEO

A WebSEO hírt ad a keresőoptimalizálás, a SEO, a weboldalkészítés és a közösségi média világával kapcsolatos legújabb hírekről, újdonságokról.

Facebook

Friss topikok

Címkék

MPAA: a kalóz tartalmakra érkező forgalom 80%-át a Google adja

2013.09.24. 19:47 Olcsó Honlap

Az amerikai Motion Picture Association of America (MPAA, Amerikai Mozgókép Szövetség) pár nappal ezelőtt nyilvánosan a Google-t és más keresőszolgáltatásokat tett felelőssé azért, hogy jelentős szerepet játszanak a kalóz tartalom (illegális TV műsorok, filmek, zenék, sorozatok, stb.) eljuttatásában a felhasználókhoz. Ez a bejelentés egy újabb mozzanat abban a harcban, amit a hollywoodi stúdiók folytatnak a Google és más keresőszolgáltatások ellen, szerintük ugyanis egész egyszerűen nem szabadna megjeleníttetni az ilyen kalóz tartalmakat és weboldalakat a keresési találatok között.

kaloz-tartalom-warez.jpg

Az MPAA elnöke, Chris Dodd, aki amúgy amerikai szenátor volt, a washingtoni sajtókonferancián egy új tanulmány eredményeit is ismertette. Ez a tanulmány, amely itt olvasható angol nyelven, többek között azt is tartalmazza, hogy az amerikai munkások és egyéni alkotók 16,3 milliárd dollárt buknak évente a jogvédett anyagokat illegálisan felhasználók miatt és hogy a filmiparban csak emiatt a tevékenység miatt 141000 állás szűnt meg.

Dodd azt is nyilatkozta, hogy a keresőszolgáltatások a felelősek az illegális tartalom eljuttatásában az emberek számára, így még azok is eljutnak a kalóz tartalomhoz, akinek eredetileg nem is volt szándékában ezt tenni. Mint mondta, a televíziós és filmes szakma folyamatosan újabb és újabb innovációkkal rukkol elő, hogy a tartalmak online elérhetőségét lehetővé tegyék, így a keresőszolgáltatásoknak, mint az internet gócpontjainak, konstruktív szerepet kell játszaniuk abban, hogy ne juttassák az embereket illegális tartalomhoz.

Az MPAA tanulmánya szerint az emberek 74%-a nyilatkozta azt, hogy a keresőkön keresztül jutottak el először jogvédett tartalmakat tartalmazó kalóz webhelyekre, és 58%-uk mondta azt, hogy a keresés során csak a keresett tartalomra vonatkozó kulcsszót használták (pl. a tv show nevét, vagy az online tartalomra vonatkozó szavakat) és nem kerestek külön rá a jogsértő tartalomra amúgy.

A Google szerepe az illegális tartalomhoz való eljutásban

Az MPAA szerint a Google-nek vezető szerepe van a felhasználók kalóz tartalomhoz történő eljuttatásában. A felmérés szerint az illegális tartalommal rendelkező weboldalakra érkező keresési forgalom 82%-a a Google-től érkezik. A maradék 16% a Bing/Yahoo-tól, míg 2% más keresőktől származik.

Azt is kiemelték, hogy a Google tavaly augusztusi Pirate Update-je (a keresőalgoritmus frissítése) nem okozott kárt az illegális tartalmaz közvetítő oldalaknak. Az MPAA arra sem lát semmi bizonyítékot, hogy ez a Pirate Update hatásosan csökkentette volna a kalóz oldalakra érkező keresési forgalmat.

A Google tavaly 50 millió weboldal címét távolította el a keresőszolgáltatásának indexéből, válaszul a jogsértő tartalmat jelentő bejelentésekre, így ezek az oldalak már nem részesültek a Google felől érkező keresési forgalomban. Júliusban Eric Schmidt, a Google egyik vezetője nyilatkozta, hogy Hollywoodnak a kalózokat kellene bíróság elé citálnia, hogy megelőzzék az ilyen jogsértéseket és nem a keresőszolgáltatások korlátozásával kellene foglalkozniuk.

Forrás: Search Engine Land

Amennyiben tetszett az írás és szeretnél többet olvasni, látogasd meg honlapunkat is a www.olcso-honlap.eu címen, vagy kövess minket Facebookon és nyomd meg az alábbi Tetszik gombot!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://webseo.blog.hu/api/trackback/id/tr615531989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása