HTML

WebSEO

A WebSEO hírt ad a keresőoptimalizálás, a SEO, a weboldalkészítés és a közösségi média világával kapcsolatos legújabb hírekről, újdonságokról.

Facebook

Friss topikok

Címkék

Matt Cutts: a nofollow linkek nem ártanak a weboldalnak, hacsak nem alkalmazzák őket óriási mennyiségben

2013.09.11. 21:22 Olcsó Honlap

Matt Cutts egy újabb videót jelentetett meg tegnapelőtt a Google Webmaster Help Youtube csatornán, melyben ismét válaszolt egy kérdésre. A kérdés arról szólt, hogy vajon a nofollow linkek építése miatt kaphat -e a weboldal tulajdonos büntetést a Google-től?

Matt (aki a Google Kereső azon csapatát vezeti, mely a keresési találatok közül mindinkább ki akarja szűrni az oda nem illő hamis találatokat (spamet)) azt válaszolta, hogy jellemzően azok a linkek, melyen nofollow attribútumot kapnak, nem okoznak kárt a weboldalnak.

De mi is az a nofollow attribútum? Ez az attribútum arra való, hogy a keresőrobotok ne kövessenek egy linket, ugyanis amikor feltérképeznek egy oldalt, akkor linkről linkre ugrálva teszik ezt. Minél több link mutat egy oldalra, annál fontosabbnak tűnik a Google szemében (kis sarkítással). A nofollow attribútumot 3 fő területen alkalmazzák:

  • spam elleni küzdelem: mivel a spam robotok előszeretettel szemetelik tele linkekkel a hozzászólásokat, fórumokat. Az ilyen linkekre ha alapból nofollow attribútumot teszünk, a Google nem veszi figyelembe ezeket a szemét-linkeket.
  • elzárt terület védelme: ha nem akarjuk, hogy a keresőrobot bejárjon egy területet, mert például ott csak bejelentkezés után van tartalom, a keresőrobot pedig nem ember, nem tud regisztrálni és belépni, így nincs is értelme bejárnia ezt a területet. A link kell a látogatóknak a terület megtalálásához, de a nofollow miatt a keresőrobot nem fogja feltérképezni azt.
  • fizetős tartalom megjelenése: a Google a Keresőjében csak a felhasználóknak legértékesebb tartalmat akarja megjeleníteni, így például azt az oldalt, melyre sokan linkelnek (tehát fontos), sokan osztják meg (tehát megint csak fontos), stb. Ennek megfelelően, ha egy fontos oldalon megjelenik egy link a weboldalunkra mutatva és mi fizetünk érte, akkor nofollow attribútummal kell megjelölni, különben figyelembe veszik a Google a keresési eredmények összeállításánál, pedig nem azért kaptunk a linket, met fontosak vagyunk, hanem pénzért. Az ilyen befolyásolás csalás és kitilthatják oldalunkat miatta a keresési eredmények közül.

Akkor miért készült el ez a videó és a Google miért foglalkozik mégis a nofollow linkekkel is? Matt szerint azért, mert van sok olyan linképítő, aki annak ellenére, hogy a nofollow linkeknek nincs hatása a keresési találatokra, mégis teleszemetelik velük az internetet. A Google őket kívánja egy kicsit fenéken billenteni, hogy fejezzék be a spamelést. Így tehát a nofollow linkeknek nincs előnye, nincs keresőoptimalizálási hatása, de ha nagyon nagy mennyiségben használják őket, ennek ellenére az oldal büntetést kaphat. Íme a videó:

A hírt itt találtuk.

Amennyiben tetszett az írás és szeretnél többet olvasni, látogasd meg honlapunkat is a www.olcso-honlap.eu címen, vagy kövess minket Facebookon és nyomd meg az alábbi Tetszik gombot!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://webseo.blog.hu/api/trackback/id/tr175508063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása